Wednesday 20 June 2012

Οι διδασκαλίες του Μπάμπατζι - ΙΙ


Οι διδασκαλίες του Μπάμπατζι - ΙΙ
(Αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο)

ΟΜ ΝΑΜΑ ΣΙΒΑΪ

3 Απριλίου, 1980
Ο Μπάμπατζι μίλησε σε γενικές γραμμές για την ενότητα.
"Είμαστε όλοι ίσοι, άσχετα από την καταγωγή μας, οι εθνικές διαφορές πρέπει να αγνοηθούν. Είμαστε όλοι μια ενότητα. Πρέπει να αποβάλλουμε όλοι τη ζήλια και το φθόνο γιατί είναι βλαβερά. Είμαστε όλοι μεταξύ μας και με τον Θεό ένα.
Για να μη με προκαλέσετε, θα πρέπει να τηρήσετε σιγή την ώρα της καταστροφής. Θα πρέπει να συγκεντρωθείτε στο Ομ Ναμά Σιβάι. Με το μάντρα αυτό μπορείτε να νικήσετε τα πάντα, γιατί είναι πιο δυνατό απ' όλες τις βόμβες".
Ο Μπάμπατζι ανέφερε την ελευθερία για την οποία μιλούν και
υπόσχονται οι πολιτικοί. Τότε είπε σχετικά μ' αυτό: "Η ελευθερία τους δεν είναι καθόλου ελευθερία. Αν εργάζεστε κι αν είστε άξιοι, θα σας δείξω μια ελευθερία μεγαλύτερη απ' οτιδήποτε έχετε φανταστεί".

4 Απριλίου, 1980
Σημείωση: Εκείνο τον καιρό, οι άνθρωποι στο άσραμ περνούσαν τις περισσότερες ώρες της εργασίας τους σκάβοντας την πλαγιά του λόφου, που είναι ένας από τους 'βραχίονες' του όρους Καϊλάς.
Έσκαβαν την πλαγιά του λόφου και ισοπέδωναν τη γη για να
δημιουργήσουν έναν τεράστιο, επίπεδο χώρο για την κατασκευή ναών, κήπων, στάβλων για τις αγελάδες και ξενώνων.
"Σας ευχαριστώ για την εργασία, την αγάπη και την συναίσθηση της ευθύνης που έχετε δείξει μετακινώντας το βουνό. Αυτή είναι μια ευλογία για σας και τα παιδιά σας. Όταν έρθουν τα παιδιά σας εδώ - κι ελπίζω να έρθουν - αυτά που έχετε φτιάξει θα τα ωφελήσουν".

12 Απριλίου, 1980
"Αν είσαστε γαλήνιοι, είμαι γαλήνιος. Αν είσαστε σε δυσχέρεια, είμαι σε δυσχέρεια. Αν έχετε προβλήματα, έχω προβλήματα.
Θα υπάρχουν πάντοτε λόφοι και βουνά να υπερβείτε στο δρόμο προς το Θεό. Μη σας ταράζει το πέσιμο του βουνού. Είναι το καθήκον του βουνου να πέσει και είναι το καθήκον των στρατιωτών να κινήσουν το βουνό.
Να αναζητείτε την αρμονία σε όλα όσα κάνετε. Είμαι η αρμονία. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας".

18 Απριλίου, 1980
Ο Σρι Μπάμπατζι έθεσε κάποιους νέους κανόνες για το άσραμ: Απαγορεύεται σε όλους να μοιράζουν τροφή, ρούχα ή χρήματα στους χωρικούς. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα προσδοκίας και όταν αυτή δεν βρίσκει ανταπόκριση, τότε οι άνθρωποι στρέφονται στην κλοπή αντικειμένων από το άσραμ. Πολλά πράγματα έχουν κλαπεί.
Όποιος επιθυμεί να χαρίσει κάτι θα πρέπει να το δίνει στην Γκόρα Ντέβι, ώστε εκείνη να το δώσει στον Μπάμπατζι, ο οποίος θα φροντίσει να γίνει το σωστό.
Όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να μάθουν τους κανόνες και τις πρακτικές του άσραμ. Ο Μπάμπατζι έχει πει πολλές φορές ότι όλοι όσοι έρχονται στο άσραμ πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας του.
Ο Σρι Μπάμπατζι αναφέρθηκε στην εκτέλεση κάποιων έργων:
Είπε ότι μια μέρα θα κτίσει ένα καλοκαιρινό παλάτι με νερά στον τόπο του δένδρου Σάτι Κούντ. Είπε ότι σκόπευε να κτίσει έναν ξενώνα 108 δωματίων για τους πνευματικούς αναζητητές και για διαλογισμό.
Ο τόπος θα καθοριζόταν μια άλλη φορά.

20 Απριλίου, 1980
Μετά το απογευματινό άρτι, ο Μπάμπατζι μίλησε εκτενώς για τη δύναμη του μάντρα Ομ Ναμά Σιβάι. Μέρος της ομιλίας του είχε ως εξής.
"Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκεστε όλοι στο δρόμο της θρησκείας.
Έχω ενθαρρυνθεί. Όπως και στο παρελθόν, υπήρχε σε μερικές περιοχές της Ευρώπης η ειλικρινής λατρεία της φωτιάς".
Μετά ο Μπάμπατζι είπε: "Πάνω από τους μισούς ανθρώπους έχουν προσανατολιστεί προς την καταστροφή" και συνέχισε με την αφήγηση μιας ιστορίας του πώς, κάποτε στο παρελθόν, τον καιρό της Μαχαμπαράτας, όλοι οι πόροι του βασιλείου του Ραβάνα είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας βόμβας τόσο μεγάλης και ισχυρής, που ήταν πιο ισχυρή από αυτές που έχουμε σήμερα. Τότε κάποιες θετικές και δημιουργικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν και κατασκεύασαν κάτι που ήταν πιο ισχυρό απ' αυτή την γιγαντιαία και καταστροφική βόμβα. Δημιούργησαν τη βόμβα μάντρα.
"Το μάντρα παραμένει ο μοναδικός τρόπος".
Ο Μπάμπατζι τότε έδωσε δύο παραδείγματα επιβίωσης από την καταστροφή και είπε ότι αυτοί που χρησιμοποιούν το μάντρα θα επιβιώσουν με τον ίδιο τρόπο.
Πρώτο Παράδειγμα: Όταν ο Κύριος Κρίσνα βρέθηκε σε μια μάχη όπου τα πάντα φλέγονταν, ήρθε στα πόδια του μια ακρίδα για να προσευχηθεί. Ο Κρίσνα σκέπασε την ακρίδα με το κράνος του. Τα πάντα στο πεδίο της μάχης είχαν καεί ή σκοτωθεί, εκτός από την ακρίδα, που επέζησε κάτω από το κράνος του Κρίσνα.
Δεύτερο Παράδειγμα: Μέσα σε έναν αλευρόμυλο, όλο το στάρι αλέθεται. Το ίδιο ακριβώς παθαίνουν και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καταστροφική διαδικασία. Λίγοι κόκκοι ξεφεύγουν γιατί βρίσκονται κοντά στον κεντρικό στύλο του μύλου και πέφτουν μακριά από τον τροχό που αλέθει.
"Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκεστε εδώ. Μη σπαταλάτε το χρόνο σας όσο είσαστε εδώ. Έχετε πίστη".

25 Ιουνίου, 1980
Σημείωση: Κανονισμός του άσραμ: "Όλοι όσοι έρχονται στο άσραμ πρέπει να φροντίσουν την ιδιοκτησία του άσραμ. Μην το αφήνετε να διαλύεται. Φροντίστε το και συντηρήστε το.
Όλοι όσοι έρχονται στο άσραμ είναι 'ιδιοκτησία' του. Έρχονται με τις ευλογίες μου. Αν κάποιος είναι κατάκοιτος ή είναι άρρωστος, φροντίστε τον. Όλοι πρέπει να φροντίζουν τους πάντες. Πρέπει να συντηρείτε, να διατηρείτε και να ομορφαίνετε το άσραμ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σας καθήκον".

3 Ιουλίου, 1981
Ο Μπάμπατζι τόνισε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει στον κόσμο για την παρουσία Του και το μήνυμά Του της Αλήθειας, της Απλότητας και της Αγάπης. Είπε ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή για τη διάδοση του λόγου Του σε όλο τον κόσμο. Ο Μπάμπατζι ανέφερε συγκεκριμένα την Κίνα, τη Ρωσία και την Κορέα, σαν χώρες όπου θα διαδοθεί ο λόγος Του. Είπε ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν αυτό το έργο.
Ο Μπάμπατζι είπε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ότι Εκείνος έχει επιλύσει το πρόβλημα τροφής της Ινδίας από την ημέρα του ερχομού Του και ότι πρόκειται να επέλθει μια τεράστια αλλαγή στον κόσμο. Τον καιρό της Μαχαμπαράτας, την εποχή του Κρίσνα, και της Ραμαγιάνας, την προηγούμενη εποχή του Ράμα, υπήρξαν πόλεμοι που διήρκεσαν μέρες, αλλά τώρα η αλλαγή πρόκειται να γίνει μέσα σε μια μέρα.
Ο Μπάμπατζι είπε ότι Εκείνος είναι τώρα έτοιμος να κάνει την
επανάσταση και ότι πρόκειται να γίνει σύντομα.

8 Ιουλίου, 1981
Ο Μπάμπατζι είπε ότι πριν το Τ.Μ., δεν υπήρχαν ασθένειες. Το Τ. (Τσάι) και το Μ., (Μπίντις), ένα είδος ινδικού τσιγάρου, αραιώνουν το αίμα. Είπε ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε χρήση αυτών των ουσιών.
Ο Μπάμπατζι είπε ότι οι πιστοί πρέπει να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους ώστε να γίνουν σαν τα μέλη μιας ομάδας ασφαλείας, όπως είναι η Σκότλαντ Γιάρντ ή η Σ.I.A.. Όλοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και προσεκτικοί, να ξεχωρίζουν και να αναγνωρίζονται από τους άλλους.
Ο Μπάμπατζι είπε ότι μια τέτοια επανάσταση πρόκειται να γίνει και ότι κανείς δε θα γνωρίζει τι θα συμβαίνει.

14 Σεπτεμβρίου, 1981
Ο Μπάμπατζι ξεκίνησε τη συνάντηση λέγοντας ότι, όποιος έχει κάποια δυσκολία ή κάποιο πρόβλημα, μπορεί να μιλήσει.
Ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις στις οποίες απάντησε.
Ε.: Πώς μπορώ να ησυχάσω το νου μου;
Α.: Με το να κάνεις τζάπα ευρισκόμενος μέσα στο νερό. Το όνομα του Θεού θα πρέπει να επαναληφθεί δυόμισι εκατομμύρια φορές, μερικές φορές στο νερό, όσο βαθιά επιθυμείς, κι άλλες φορές καθισμένος στο χαλί σου δίπλα στο νερό. Να το κάνεις αυτό καθημερινά και άφησέ το όταν τελειώσει.
Ε.: Μερικές φορές αισθάνομαι ευτυχισμένος, κι άλλες φορές
λυπημένος. Τι να κάνω ώστε να αισθάνομαι ευτυχισμένος και να κρατάω ανοικτή την καρδιά μου;
Α.: Πρέπει να κάνεις τζάπα πιο τακτικά.
Ε.:Μερικές φορές σκέφτομαι να διαλογιστώ, αλλά δεν έχω όρεξη, κι άλλες φορές, όταν προσπαθώ να διαλογιστώ ή να κάνω τζάπα, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Τι να κάνω;
Α.: Να σηκώνεσαι στις 12 το βράδυ, να κάνεις ένα μπάνιο και στη συνέχεια να κάνεις τζάπα για μια ώρα περίπου.
Ε.: Πότε θα πραγματοποιηθεί το όνειρο που μου έδωσε ο γκουρού  μου;
(Σημείωση: η ερώτηση αυτή έγινε από έναν Ινδό πιστό που είχε ένα υπέροχο όραμα από τον γκουρού του πριν από δέκα χρόνια και το περιεχόμενο του οποίου δεν μπορούσε να αποκαλύψει).
Α.: Σε έξι μήνες και εννέα μέρες).
Ε.: Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι πράττω σύμφωνα με τη θέληση του Θεού όταν βρίσκομαι μακριά από τον Μπάμπατζι ;
Α.: Να τρως μόνο φρούτα και να πίνεις μόνο γάλα για εννέα μήνες.
Ε.: Πώς μπορώ να ενώσω την αγάπη μου για την σύντροφό μου και την αγάπη μου για το Θεό;
Α.: Μπορείς πρώτα να συγκεντρωθείς στην αγάπη σου για εκείνη και, όταν ικανοποιηθείς, έλα στο Θεό.
Ε.: Ποιος είναι ο γρηγορότερος τρόπος να συνειδητοποιήσω το Θεό;
Α.: Η τζάπα.
Ε.: Είναι καλύτερα να επαναλαμβάνω το Ομ Ναμά Σιβάι με αργό ψαλμό ή γρήγορο;
Α.: Με γρήγορο.
Ε.: Είναι καλό να κάνουμε παιδιά σ' αυτούς τους καιρούς;
Α.: Η τεκνοποίηση είναι νόμος της φύσης. Ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Δεν μπορείς να το σταματήσεις.
Ε.: Είναι καλό ή κακό να φοβάσαι;
Α.: Είναι καλό. Για να γίνεις άφοβος, πρέπει να επαναλαμβάνεις το όνομα του Μπάμπατζι συνεχώς.
Ακόμη, περιληπτικά, ο Μπάμπατζι είπε:
"Είναι καθήκον όλων όσων έρχονται στον Μπάμπατζι να διαδίδουν και να επαναλαμβάνουν το όνομα του Θεού και να εξαπλώνουν το μήνυμά Του της Αλήθειας, της Απλότητας και της Αγάπης. Εκείνοι που θα επιστρέψουν στο σπίτι τους πρέπει να περιοδεύσουν και να πουν στους ανθρώπους ότι ο τρόπος για να σωθεί η ανθρωπότητα είναι η τήρηση της διδασκαλίας του Σρι Μπάμπατζι".
Ο Μπάμπατζι χρησιμοποίησε τον όρο 'κράντι', που μπορεί να
ερμηνευτεί ως 'επανάσταση' ή 'καταστροφή'. Είπε ότι μια μάχα
κράντι, (μεγάλη επανάσταση), πλησιάζει γρήγορα και θα είναι γνωστή ως κράντι αίματος και φωτιάς. Όταν ρωτήθηκε, αν θα σκοτωθούν όλοι απ' αυτή την κράντι, ο Μπάμπατζι σύγκρινε την καταστροφή αυτή με εκείνη της Μαχαμπαράτας, της μεγάλης μάχης που έγινε την εποχή του Κρίσνα, όπου σκοτώθηκαν όλοι οι μεγάλοι πολεμιστές.
Εκείνοι που θα μπορούν να θυμούνται το Ομ Ναμά Σιβάι και τον Μπάμπατζι προστατεύονται κα θα σωθούν.
Ο Μπάμπατζι ρωτήθηκε πώς θα μπορούσαν άλλοι να βοηθηθούν σ' αυτή την περίοδο. Είπε ότι αυτό θα μπορέσει να γίνει με τη διάδοση της είδησης της παρουσίας Του και της διδασκαλίας Του και ανακοινώνοντας την είδηση αυτή σε εφημερίδες σε όλο τον κόσμο. Ο Μπάμπατζι είπε ότι είναι το πρωταρχικό σας καθήκον να μιλήσετε στον κόσμο για το μήνυμά Του.
Ο Μπάμπατζι ρωτήθηκε αν η γη θα γίνει ένας καλύτερος τόπος μετά από αυτή την κράντι και Εκείνος είπε ότι αυτό ήταν το θέμα της επόμενης γενικής συνέλευσης που θα γίνει το Δεκέμβριο. Μετά είπε ότι όλοι είναι προσκεκλημένοι στο Χεϊρακάν για τα Χριστούγεννα.

23 Οκτωβρίου, 1981
Στις 23 Οκτωβρίου, ο Μπάμπατζι οργάνωσε μια συνέλευση στην οποία παρευρέθηκαν 44 Δυτικοί πιστοί και λίγοι Ινδοί στην πλαγιά της σπηλιάς στο Χεϊρακάν Βίσβα Μαχάνταμ. Ο Μπάμπατζι ζήτησε από τους Βίσνου Ντατ Σάστριτζι και Λόκ Πάλ να μιλήσουν.
Ο Σάστριτζι άνοιξε τη συνέλευση με τις ευλογίες του Μπάμπατζι και συγχάρηκε τους παρόντες για τη μεγάλη τύχη που είχαν να παρευρεθούν σ' αυτή την συνέλευση της Βασιλικής αυλής, σαν κι αυτές που πραγματοποιούσε ο Κύριος Σίβα τα αρχαία χρόνια στο όρος Καϊλάς. Συνέχισε λέγοντας ότι το μεγαλύτερο λίλα (η δράση του Θεού σε ανθρώπινη μορφή), του Μπάμπατζι, είναι η παρουσία του
στο Χεϊρακάν και η παρουσία του παντού σε όλο τον κόσμο, σε κάθε μόριο, ζωντανό και μη-ζωντανό.
"Όποτε η υφήλιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ο Κύριος ενσαρκώνεται σε ανθρωπινο σώμα και έρχεται να εκπληρώσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ανθρωπότητας. Ωστόσο, όταν ο Κύριος έρχεται σε ανθρώπινη μορφή, λίγοι τον αναγνωρίζουν. Το ίδιο συνέβη με τον Ράμα και τον Κρίσνα, τον Χριστό και τον Μωάμεθ. Μόνο εκείνοι στους οποίους ο Κύριος επιθυμεί να αποκαλυφθεί, συνειδητοποιούν
ότι Εκείνος είναι κάτι περισσότερο από μια ανθρώπινη μορφή. Εκείνος φέρνει την υποψία στο νου και την καρδιά μας και είναι το καθήκον μας να προσευχηθούμε σ' Αυτόν να μας δώσει τη σοφία να Τον γνωρίσουμε.
Χωρίς την ευλογία του Μπάμπατζι, βλέπει κανείς μόνο το παιχνίδι Του σε ανθρώπινο επίπεδο, όπως ήταν το παιχνίδι του Κρίσνα με τις γκόπις".
Ο Λόκ Πάλ χαρακτήρισε την πειθαρχία, όντας δίπλα στον Μπάμπατζι, ως την πιο δύσκολη που έχει να αντιμετωπίσει κανείς, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι, αντιμετωπίζοντας αυτή την πειθαρχία με ενθουσιασμό και με ανοικτή καρδιά, θα γίνουμε τόσο αγνοί ώστε να γνωρίσουμε τον Μπάμπατζι και να λάβουμε την αγάπη που Εκείνος προσφέρει.
Ο Μπάμπατζι έδωσε τέλος στην συγκέντρωση με τα λόγια "Η εργασία είναι Λατρεία" και είπε ότι στη συγκέντρωση της 25ης Δεκεμβρίου θα αποκαλυφθούν πολλά σημαντικά στοιχεία σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

ΟΜ ΝΑΜΑ ΣΙΒΑΪ


7 Νοεμβρίου, 1981
Μετά το απογευματινό άρτι, ο Σρι Μπάμπατζι μίλησε στους συγκεντρωμένους οπαδούς Του για τους καιρούς που έρχονται. Ο Μπάμπατζι ζήτησε από μας να έχουμε θάρρος και να γίνουμε όλοι σαν λιοντάρια. "Θα πρέπει να κάνουμε το έργο μας με θάρρος". Τόνισε τη σημασία της Κάρμα Γιόγκα. "Η Κάρμα Γιόγκα είναι αυτή που θα σας κάνει σαν λιοντάρια, θα σας κάνει δυνατούς σ' αυτήν τη ζωή".
"Μην απογοητεύσετε τον Μπάμπατζι. Μη φοβάστε το θάνατο, ούτε τη θύελλα του νερού και της φωτιάς. Η ίδια η ζωή είναι νερό και φωτιά. Μην προσπαθείτε να τη σταματήσετε, αντίθετα γίνετε σαν λιοντάρια".
Ο Μπάμπατζι συνέχισε λέγοντας ότι Εκείνος δεν έχει ανάγκη από πολλούς ανθρώπους κοντά του. Χρειάζεται μόνο λίγους ανθρώπους που είναι πραγματικά θαρραλέοι. "Να είσαστε δυνατοί τον καιρό της μεγάλης επανάστασης που πλησιάζει. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη φωτιά που έρχεται στον κόσμο τώρα. Οι καμπάνες της μεγάλης καταστροφής ήδη σημαίνουν. Ο πόλεμος θα είναι τέτοιος που οι άνθρωποι που κοιμούνται θα πεθάνουν ακαριαία. Θα γίνει ατομικός πόλεμος. Οι άνθρωποι θα πεθάνουν ακαριαία μέσα στα σπίτια τους από αέρια, ατομικές και πυρηνικές ακτινοβολίες".

16 Δεκεμβρίου, 1981
"Αυτή είναι η τρίτη σε μια σειρά γενικών συνελεύσεων. Η πρώτη έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στις 23 Οκτωβρίου. Η τελική συνέλευση για το 1981 θα γίνει ανήμερα τα Χριστουγέννα, στις 25 Δεκεμβρίου.Οι προηγούμενες θα οδηγήσουν στην συνέλευση της 25ης Δεκεμβρίου, η οποία θα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Από τις 24 Δεκεμβρίου, για τρεις μέρες όλα τα έξοδα στο άσραμ, για τσάι, πρασάντ (ευλογημένη τροφή), συγκεντρώσεις για τσάι, τροφή από το ‘Ιταλικό εστιατόριο’, (ένα μικρό εστιατόριο που λειτουργεί κυρίως από Ιταλούς και το οποίο φτιάχνει φαγητό με γεύσεις που ταιριάζουν στον ευαίσθητο δυτικό ουρανίσκο), θα καλυφθούν από τους ξένους. Εκείνοι θα πληρώσουν όλα τα έξοδα. Όποιοι έρθουν στο άσραμ αυτή την περίοδο θα είναι φιλοξενούμενοι των Δυτικών. Θα πρέπει να λάβουν μια όμορφη περιποίηση, τις καλύτερες ανέσεις και προσοχή, έτσι οι πιστοί, οι φιλοξενούμενοι και οι επισκέπτες θα θυμούνται πάντα ότι τους είχαν περιποιηθεί όμορφα εδώ.
Το Χεϊρακάν είναι το πιο θεϊκό κέντρο του σύμπαντος. Τα πάντα θα πρέπει να είναι υπέροχα εδώ.
Αυτός ο εορτασμός των Χριστουγέννων έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν έχει ξαναγίνει μ' αυτό τον τρόπο και δε θα ξαναγίνει έτσι. Αυτός είναι ο δεύτερος εορτασμός εδώ, στο Χεϊρακάν Βίσβα Μαχάνταμ. Ωστόσο, φέτος όλοι έχουν προσκληθεί να έρθουν. Όλοι όσοι είναι εδώ θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και προσεκτικοί για να περιποιηθούν καλά τους φιλοξενούμενους. Οι υπεύθυνοι θα καθορίσουν και θα αναθέσουν καθήκοντα στο άσραμ .
Με την προσοχή και τους καλούς τρόπους, αυτό θα είναι το ιδανικό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους. Δώστε ένα ιδανικό για το σύμπαν. Αυτοί που έρχονται θα ενθουσιαστούν και θα μεταφέρουν μαζί τους αυτό το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Με το παράδειγμά σας, θα δοθεί μια καλή εντύπωση. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχουν εορτασθεί τα Χριστούγεννα μ' αυτό τον τρόπο. Αυτός θα είναι ένας διεθνής εορτασμός των Χριστουγέννων. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από τη γέννηση του Χριστού που ο εορτασμός θα γίνει μ' αυτό τον ξεχωριστό τρόπο.
Όλα τα άτομα θα πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους, έτσι ώστε όλοι θα θυμούνται την δράση τους.
Το ιταλικό εστιατόριο θα λειτουργεί δωρεάν για τρεις μέρες, στις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου, με δωρεάν φαγητό, τσάι και όλα τα υπόλοιπα. Οι προετοιμασίες θα πρέπει να γίνουν τώρα. Συμφωνείτε;
Οι άνθρωποι θα το θυμούνται αυτό για αιώνες, όχι μόνο για χρόνια. Τα πλάσματα του σύμπαντος θα μάθουν ότι η γέννηση του Χριστού εορτάστηκε στην καρδιά των Ιμαλαΐων. Είναι πολύ ξεχωριστός ο εορτασμός που γίνεται στα Ιμαλάια. Είναι καλή σας τύχη που έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σ' αυτή την ευοίωνη και ευσεβή περίσταση.
Είναι το καθήκον του καθένα να δώσει προσοχή και να παρατήσει την μη απαραίτητη δραστηριότητα. Κάντε το καθήκον σας! Μην είστε οκνηροί. Αυτή είναι η Εποχή της δράσης. Τελέστε την Κάρμα Γιόγκα σας. Δείξτε στον κόσμο ιδανικές πράξεις. Η υπηρεσία στην ανθρωπότητα είναι υπηρεσία και λατρεία προς τον Θεό. Όλοι πρέπει να ξεχάσετε την εθνικότητά σας. Είμαστε όλοι ένα εδώ. Αυτή εδώ είναι μια συμπαντική οικογένεια. Μην τρέφετε καμία ιδέα διαχωρισμού ταυτοτήτων, αποβάλλετε το αίσθημα της χωριστικότητας.
Υπηρετείστε τους ανθρώπους με το νου, το σώμα, τον πλούτο και το μυαλό.
Η πρόοδος του τόπου αυτού, του Βίσβα Μαχάνταμ, είναι η πρόοδος του κόσμου. Όταν εργάζεστε και μαθαίνετε εδώ, βοηθάτε τον κόσμο. Τελειοποιήστε το Βίσβα Μαχάνταμ. Εργαστείτε σαν μονάδα. Δεν υπάρχουν κάστες ή θρησκείες εδώ. Δεν υπάρχουν δυσκολίες. Όλοι οι καλοί άνθρωποι έρχονται. Εξαιτίας καλών πράξεων, (του καλού κάρμα), του παρελθόντος, συγκεντρωνόμαστε στα λώτινα πόδια του Κυρίου Σίβα. Όλοι θα πρέπει να σκέφτονται την πρόοδο
και την τελειοποίηση αυτού του τόπου. Ο Μπάμπα ευλογεί όλους όσους κάνουν το καθήκον τους με ειλικρίνεια και αφοσίωση. Κάντε το καθήκον σας με αγάπη".

Peace, Love, Harmony