Monday, 25 June 2012

Οι διδασκαλίες του Μπάμπατζι - ΙV


Οι διδασκαλίες του Μπάμπατζι - ΙV
(Αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο)

5 Ιανουαρίου, 1982
Κατά τη διάρκεια του απογευματινού ντάρσαν “Ο Μπάμπατζι λέει ότι πολλοί πιστοί όπως ο Λόκπαλ Σάιν, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Μότου Μπέκουμ Μαχάλ, o Ράντε Σίαμ, o Σίτα Ράμ, o Γκάνγκα Σάιν, κ.α. έχουν βοηθήσει στη δημιουργία της ενότητας στο Χεϊρακάντι Σάματζ. Εργάζονται μέρα-νύχτα για να συμβάλλουν σ' αυτή την ενότητα. Πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για το καλό των ανθρώπων σ' αυτό τον κόσμο. Ο Μπάμπα σας συγχαίρει όλους. Η Γκόρα ντέβι ασκεί ταπάσια (ασκητική αυτοπειθαρχεία, λιτότητα), μέρα-νύχτα για το καλό του κόσμου. Ο Μπάμπατζι ελπίζει ότι με τη σημαντική βοήθεια των οπαδών αυτών, τα πράγματα θα γίνουν καλά.
Οι άνθρωποι θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Έχει μείνει λίγος καιρός πριν δείτε το νέο κόσμο. Δε θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ ακόμα.
Σε όλους τους Ιταλούς που έχουν εργαστεί πολύ σκληρά, που
αναζητούν επιμελώς το Θεό, ο Μπάμπατζι σε όλους αυτούς είναι πολύ ευγνώμων. Οι Ιταλοί σύντομα θα αναζωογονήσουν τη σανσκριτική γλώσσα και θα αναβιώσουν το Ρωμαϊκό πολιτισμό. Ο Μπάμπατζι ελπίζει ότι όλοι οι Ιταλοί θα ακολουθήσουν την ατραπό της Αλήθειας και θα παρατήσουν τον εθισμό τους στα ναρκωτικά, τα οποία τους βλάπτουν. Ο Μπάμπατζι ζητά απ' όλους τους ανθρώπους που έρχονται εδώ να μην εθίζονται στα ναρκωτικά άλλες παρόμοιες ουσίες, που είναι βλαβερές. Μάθετε το καλό, διδάξτε το καλό, προσπαθήστε να είστε καλοί, ακούστε το καλό. Κάντε καλές πράξεις και διδάξτε τους άλλους.
Ο Μπάμπατζι ελπίζει και σχεδιάζει ώστε να υπάρξει ειρήνη στον
κόσμο χωρίς όπλα. Ο Μπάμπατζι ελπίζει να διαδώσει τη γνώση και να σταματήσει την ατομική επιστήμη, η οποία είναι κακή για τον κόσμο.
Σήμερα, ο κόσμος βασίζεται πολύ στην ατομική ενέργεια. Όποτε έχουν βασιλέψει αυτές οι επιστήμες, ο κόσμος έχει καταστραφεί.
Αυτός είναι ο λόγος που, κατά τον καιρό της Ραμαγιάνας, εξαιτίας του δαίμονα Ραβάνα, η Λάνκα καταστράφηκε. Η επιστήμη σήμερα δεν έχει ακόμη φτάσει τα όρια της γνώσης που υπήρχε τον καιρό της Μαχαμπαράτας. Η επιστήμη τότε είχε πραγματικά επιτύχει τα όριά της, τα οποία δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί σήμερα. Για παράδειγμα, ο Λάξμαν ήταν ικανός να τοποθετήσει μια προστατευτική γραμμή γύρω από τη Σίτα, που δεν μπορούσε να κοπεί.
Ο Μπάμπατζι εύχεται ειρήνη στον κόσμο. Ίσως σκέφτεστε ότι ο
Μπάμπατζι κάθεται απλά εδώ και δεν κάνει τίποτα. Αλλά Εκείνος έχει πάει παντού, βρίσκεται παντού και κάνει πολλά. Ο Μπάμπατζι που κάθεται εδώ, είναι εντούτοις παρών στις καρδιές όλων στον κόσμο.
Ο Μπάμπατζι θα φροντίσει ώστε να υπάρξει μεγάλη ειρήνη στον κόσμο. Έχει γραφτεί σε όλα τα σπουδαία θρησκευτικά κείμενά μας ότι όταν έρθει ο Μπάμπατζι, θα είναι γεμάτος Αγάπη και θα βοηθήσει ώστε να επικρατήσει η ειρήνη.

ΜΠΟΛΕ ΜΠΑΜΠΑ ΚΙ ΤΖΕΪ

2 Φεβρουαρίου, 1982
"Όλοι θα πρέπει να έρχονται έγκαιρα στην άρτι. Θα πρέπει όλοι σας να βοηθήσετε για να διατηρούνται ο ναός και η αίθουσα Κιρτάν καθαρά και σε τάξη. Η φροντίδα του ναού είναι δική σας υπευθυνότητα.
Θα ζείτε με τις θύελλες. Γεννηθήκατε μέσα στη θύελλα, και θα πρέπει να έχετε το σθένος να τις πολεμήσετε.
Θα πρέπει όλοι σας να είστε έτοιμοι. Θα ξεκινήσω μια νέα επανάσταση.
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος της επανάστασης.
Ίσως σκέφτεστε ότι ο Μπάμπατζι δεν κάνει τίποτα, πέρα από το να κάθεται εδώ, αλλά Εκείνος πηγαίνει παντού. Εκείνος κάνει τα πάντα, καθήμενος εδώ. Η επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει, σε όλο τον κόσμο.
Πρέπει να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους από δω. Δε θα περιπλανιέμαι μ' ένα καλάμι. Εσείς είστε οι Αγγελιοφόροι της
Επανάστασης. Αργότερα, θα είστε οι Αγγελιοφόροι της Ειρήνης, αλλά για τώρα, είσαστε της Επανάστασης".

25 Μαρτίου, 1982
Η ομιλία αυτή δόθηκε από τον Βίσνου Ντάτ Σάστριτζι στο Κόμπανι Μπάγκ (Κόμπανι, είναι η συντροφιά, η ομάδα, η εταιρία. Μπαγκ, είναι ο κήπος στα Ινδικά. Έτσι, το Κόμπανι Μπαγκ είναι ο κήπος της ομάδας), όσο προχωρούσαν οι εργασίες σ' αυτό το έργο.
Μέχρι τη μέση της ομιλίας, ο Μπάμπατζι υπαγορεύει και ομιλεί ο Σάστριτζι.
"Χεϊρακάν Μπαγκαβάν και πιστοί,
Οι Δυνάμεις του Κυρίου ήρθαν εδώ για να αλλάξουν τον κόσμο και με τη Σάτβα γκούνα αλλάζουν τα πάντα. Δεν έχουν ανάγκη από καμία άλλη βοήθεια. Εκείνος δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αλλαγή αυτή που γίνεται από αυτές τις Δυνάμεις. Σε Εκείνον αυτό μοιάζει σαν παιχνίδι ή θέατρο. Είναι η φυσική Του, αυθόρμητη λειτουργία. Είναι ακριβώς όπως ένα αθώο παιδί που συγκεντρώνει πολλά υλικά να παίξει και, για παράδειγμα, κτίζει ένα σπιτάκι και μετά το καταστρέφει.
Υπάρχουν μερικά παιδιά εδώ που δεν επιθυμούν να παίζουν με τα παιχνίδια τους, αλλά προτιμούν να προσκολληθούν στη μητέρα τους, όπως η Τσιάο, (ένα μικρό κοριτσάκι που βρισκόταν στη συνάντηση).
Αδημονούν πάντα να βρίσκονται με τη μητέρα τους. Οι άνθρωποι που μοιάζουν μ' αυτά τα παιδιά αποκαλούνται πιστοί, (μπάκτας). Αυτοί επιλέγουν να παραμείνουν με το Θεό.
Ο Θεός έρχεται να μας μυήσει στη Κάρμα Γιόγκα. Αυτοί που ζουν σ' αυτό τον κόσμο, ο οποίος είναι ένα πεδίο εργασίας, χάνουν πολλές σημαντικές ευκαιρίες αν δεν εργάζονται, αν δεν προοδεύουν και παραμένουν οκνηροί. Το Μπράχμαν διαπερνά ολόκληρωτικά, κάθε άτομο αυτής της γης. Επομένως, γνωρίζοντας αυτό, αν προσπαθήσει κάποιος να εργαστεί μέρα-νύχτα σ' αυτόν τον κόσμο, θα βρει εύκολα το Θεό.
Εκείνοι που βλέπουν το μεγάλο Θεό στον ήλιο, τη σελήνη, τα αστέρια, τη γη, τον αέρα, τη φωτιά και το νερό, και πάντα διαλογίζονται σ'Αυτόν και μόνο, επιτυγχάνουν στη ζωή και είναι αληθινοί πιστοί.
Ο Κύριος έχει έρθει να μας δώσει αληθινή γνώση, αλλά η κατανόηση της γνώσης είναι υπεράνω κάθε ανθρώπινης ικανότητας. Οι αμαρτίες χιλιάδων χρόνων καταστρέφονται όταν Εκείνος μας έκανε να ασκούμε πρανάμ σ' Αυτόν και όταν μας χαρίζει το ιερό του άγγιγμα. Εκείνος απαιτεί από το κάθε ανθρώπινο ον να κάνει αυτό τον κόσμο όμορφο.
Έως τώρα, πολλές ενσαρκώσεις του Κυρίου έχουν φέρει πόλεμο και βία για να φέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Τώρα προετοιμάζει τις καρδιές σας για την ερχόμενη επανάσταση, ώστε να την αντιμετωπίσετε ειρηνικά. Δεν πιστεύει σε κανένα συγκεκριμένο στρατό. Το κάθε ανθρώπινο ον είναι μέρος του δικού του στρατού και θα αντιμετωπίσει τις ατομικές βόμβες και τα κανόνια με τη δύναμη του Λόγου του Θεού. Από τη μια μεριά, κάποιες χώρες εργάζονται για τη δημιουργία όπλων και εξοπλισμών. Από την άλλη, ο Μπάμπατζι τα εκμηδενίζει αυτά βάζοντας ανθρώπους να επαναλαμβάνουν δυνατά το Λόγο του Θεού, επιφέροντας πνευματική αλλαγή.
Στα μάτια του Θεού, κανένας δεν είναι μικρός ή μεγάλος. Η
συνειδητότητα μέσα σε κάθε καρδιά είναι η αντανάκλασή Του. Σε λίγο χρονικό διάστημα, Εκείνος θα καταστρέψει τα κακά στοιχεία και μετά θα μεταβάλλει την επανάσταση σε ειρήνη.
Το να μετακινείτε τις πέτρες από το ένα μέρος στο άλλο (αναφέρεται στην εργασία που γίνεται στον τόπο της ομιλίας) ωφελεί τη συγκέντρωσή σας και την πνευματική σας ανάπτυξη. Όταν μετακινηθούν οι άψυχες πέτρες που βρίσκονται εδώ, ο Μπάμπατζι εγκαθιστά σε αυτές μια νέα συνειδητότητα. Οι πέτρες δεν βρίσκονται εδώ άσκοπα.
Κάνουν κι αυτές την εργασία τους. Αγγίζοντας αυτές τις πέτρες, δεχόμαστε ένα κραδασμό Ανώτερης Συνειδητότητας. Δεν βλέπουμε τίποτα εξωτερικά, αλλά η επαφή αυτή αλλάζει το σώμα, το νου και το πνεύμα.
Ό,τι σας διδάσκει εδώ, θα πρέπει να το εφαρμόζετε και στο σπίτι σας. Ο Μπάμπατζι δε διδάσκει την Κρίγια γιόγκα, που αναγκάζει το μαθητή να παρατήσει κάθε δράση. Ό,τι σας διδάσκει, το διδάσκει πρακτικά. Δεν επιθυμεί να γίνουν οι άνθρωποι σαν τις πέτρες, χωρίς δραστηριότητα, οκνηροί. Υπάρχουν 300,000 νεύρα στο σώμα μας. Η Κρίγια γιόγκα που διδάσκει ο Μπάμπατζι έχει ως σκοπό να δώσουμε ενέργεια και συνειδητότητα σ' αυτά τα νεύρα.
Αυτός είναι ο Κύριος του σύμπαντος. Εισχωρεί στις καρδιές των
ανθρώπων και αλλάζει τις σκέψεις τους. Όλες οι αλλαγές που
γίνονται τώρα οφείλονται σε μια απλή κίνηση του δακτύλου Του.
Όπου πηγαίνει Αυτός, φέρνει μια νέα συνειδητότητα στους
ανθρώπους και επιφέρει την πνευματική αλλαγή. Διαφορετικά, δεν έχει ανάγκη να πηγαίνει από τόπο σε τόπο.
Η αρχή του είναι η υπηρεσία στην ανθρωπότητα χωρίς προσδοκίες ή αμοιβή. Με το μοίρασμα αυτού του πρασάντ, (ο ίδιος ο Μπάμπατζι καθάριζε τα φρούτα, ενώ μιλούσε ο Σάστριτζι, και το μοίραζε ως ευλογημένη τροφή) μας διδάσκει να μοιραζόμαστε όλοι με ισότητα οτιδήποτε κατέχουμε. Οτιδήποτε είναι μέρος της δημιουργίας του Κυρίου δεν ανήκει σε κανέναν συγκεκριμένα, αλλά, αντίθετα, σε όλους.
Εκείνος δε μας κηρύττει καμία νέα θρησκεία. Έχει έρθει να κηρύξει τη θρησκεία που εμφανίστηκε την ώρα της Δημιουργίας και αυτή είναι το Σάναταν Ντάρμα, η Αιώνια Θρησκεία. Έχει έρθει να κηρύξει μόνο το Σάναταν Ντάρμα.
Μπορούμε να καθορίσουμε την ημερομηνία που δημιουργήθηκε η κάθε θρησκεία. Για παράδειγμα, η Μουσουλμανική θρησκεία ξεκίνησε από τον Μωάμεθ πριν από 1400 χρόνια και αυτό έχει καταγραφεί στις γραφές της. Ο Χριστιανισμός ξεκίνησε με τη γέννηση του Χριστού πριν από 2000 χρόνια. Πριν υπάρξουν ο Χριστός και ο Μωάμεθ, ο κόσμος και οι λαοί ζούσαν. Το Σάναταν Ντάρμα τηρείται εδώ και χιλιάδες εκατομμύρα χρόνια και κανένας δεν μπορεί να ανιχνεύσει την ημερομηνία που ξεκίνησε. Μπορείτε να προσπαθήσετε να κατανοήσετε αυτή την αυθόρμητη θρησκεία με τον ακόλουθο τρόπο:
Το Ντάρμα (ο νόμος ή η φύση) της φωτιάς είναι να καίει. Το Ντάρμα του νερού είναι να βρέχει. Του αέρα είναι να φυσά. Μπορεί κανείς να πει πότε άρχισε να καίει η φωτιά, να βρέχει το νερό και να φυσά ο αέρας; Κανένας δεν μπορεί.
Το Σάναταν Ντάρμα μοιάζει με ένα μεγάλο ωκεανό. Από αυτόν τον ωκεανό, η κάθε χώρα έχει ανοίξει κανάλια σύμφωνα με τις ανάγκες και τους σκοπούς της. Αλλά τα κανάλια δεν μπορούν να δώσουν πλήρη ικανοποίηση έτσι όπως δίνει ο ωκεανός πλήρη ευδαιμονία. Ο Κύριος δείχνει ένα όραμα του Σάναταν Ντάρμα, που μοιάζει με τον μεγάλο ωκεανό, και αυτή είναι η ύψιστη μορφή της γνώσης.
Μέχρι τώρα, οι άνθρωποι είχαν γνώση μόνο του δικού τους καναλιού. Τώρα ο Κύριος μας δείχνει ότι δεν είμαστε μόνο φυσαλίδες σε ένα κανάλι, αλλά φυσαλίδες στο μεγάλο ωκεανό. Όσο έχουμε ατομικότητα, μοιάζουμε με τις φυσαλίδες. Όταν εξαφανιστούμε, είμαστε ένα με τον ωκεανό.
Αν τοποθετηθούν μπροστά στον ήλιο στον ουρανό, χίλιες κανάτες νερό θα αντανακλάσουν τον ήλιο. Τότε θα δείτε ότι ο ήλιος στον ουρανό είναι μόνο ένας, ενώ οι αντανακλάσεις πολλές. Όπως ο ήλιος αντανακλάται σε όλες τις κανάτες, το ίδιο και ο Μπάμπατζι, καθισμένος εδώ, αντανακλάται σε ολόκληρο το σύμπαν.
Μέσω του εξοπλισμού των ραδιοφωνικών σταθμών εκπέμπονται οι ειδήσεις στον κόσμο. Είστε όλοι σαν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ακόμα κι αν ο Μπάμπατζι λέει κάτι σε δέκα ανθρώπους εδώ, αυτό αναμεταδίδεται σε εκατομμύρια άλλων. Ο καθένας από εσάς θα μιλήσει σε άλλους δέκα ανθρώπους όταν επιστρέψετε στις χώρες σας.
Υπάρχουν δέκα ναοί εδώ στο Χεϊρακάν. Είναι σύμβολα. Μας δείχνουν ότι το σώμα είναι ένας ναός με δέκα αισθήσεις και πρέπει να εγκαθιδρύσουμε το Θεό μέσα στις καρδιές μας, μέσα σ' αυτό το ναό. Αυτό το σώμα είναι ένας κινούμενος ναός του Κυρίου. Εκείνος θέλει να κάνουμε αυτό το ναό τόσο όμορφο που, όπου κι αν πηγαίνει, οι άνθρωποι θα θέλουν να τον λατρέψουν, να τον σεβαστούν πολύ και να προσπαθήσουν να αντλήσουν γνώση από αυτόν.
Εκείνος έχει έρθει στον κόσμο για να τον σώσει από την καταστροφή. Αλλιώς, αυτός ο κόσμος θα είχε ήδη τελειώσει. Και τώρα, όλοι εσείς έχετε έρθει στο καταφύγιό Του.
Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη συνάντηση. Είναι ένα Ντάρμπαρ (μια βασιλική αυλή). Αυτό το παράσου (δείχνοντας προς ένα τελετουργικό όπλο που μοιάζει με τσεκούρι μάχης), είναι η ντάντα της καταστροφής και εκείνοι που δεν θα υπακούσουν θα καταστραφούν απ' αυτό. Οι υπάκουοι θα προστατευθούν απ' αυτό το όπλο. Εκείνοι που ασκούν λατρεία και υπακούν τις εντολές του Κυρίου, θα λάβουν μόνο μια πολύ ήπια τιμωρία.
Δόξα στη Ράτζα Ντάντα, στη βασιλική ράβδο του Χεϊρακάν
Μπαγκαβάν (Μπάμπατζι)! Κοιτάξτε, το κοχύλι έχει αρχίσει να
σημαίνει. (Ένας άλλος Σάστρι είχε αρχίσει να φυσά το κοχύλι). Αυτό είναι καλός οιωνός. Προμηνύει κάτι ορθό ή αληθινό. Ο ήχος αυτού του κοχυλιού έχει περάσει στους τρεις κόσμους".
Στο σημείο αυτό, ο Σρί Μπάμπατζι άρχισε να μιλά και ο Σάστριτζι επαναλάμβανε και επέκτεινε τα σχόλιά Του:
Μπάμπατζι: Θέλω να δημιουργήσω θαρραλέους ανθρώπους σ' αυτό τον κόσμο.
Σάστριτζι: Είμαι απλώς ένας ταπεινός υπηρέτης του Μπάμπατζι. Ό,τι μου ζητά να σας πω, θα το επαναλάβω.
Μπάμπατζι: Θέλω να απομακρύνω τη βία από τον κόσμο.
Σάστριτζι: O Μπαγκαβάν θέλει να απομακρύνει εντελώς τη βία από τον κόσμο. Οι άνθρωποι έχουν γίνει σαν το σκύλο με τη γάτα, σκοτώνοντας ο ένας τον άλλον. Τώρα έχει έρθει ο καιρός που η αγελάδα και το λιοντάρι θα πίνουν νερό από την ίδια πηγή.
Μπάμπατζι: Θα απομακρύνω την αδράνεια.
Σάστριτζι: O Μπάμπατζι λέει ότι θέλει να απομακρύνει εντελώς την αδράνεια και αυτοί που τρώνε χωρίς να εργάζονται δεν θα
μπορέσουν πια να επιβιώσουν.
Μπάμπατζι: Υπάρχουν κάποια στοιχεία που καταστρέφουν τη
δημιουργία, αλλά αυτά θα καταστραφούν. Το μισό έργο έχει σχεδόν τελειώσει.
Σάστριτζι: Από την εμφάνισή Του και μετά, εκείνος έχει τελειώσει το μισό Του έργο.
Μπάμπατζι: Αυτή τη στιγμή, οι αντιπρόσωποί Μου βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Την κατάλληλη στιγμή, αυτοί θα κάνουν το έργο τους.
Σάστριτζι: O Μπάμπατζι δεν έχει φύγει ποτέ από δω, αλλά έχει
στείλει τους αντιπροσώπους Του σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε άλλους κόσμους. Το έργο Του συνεχίζεται.
Μπάμπατζι: Η μεγάλη επανάσταση είναι πολύ κοντά! Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο για να τη σταματήσει. Αυτός είναι ο καιρός της μεγάλης καταστροφής. Όλοι πρέπει να γίνουν πνευματικά δυνατοί και θαρραλέοι. Μόνο εκείνος που έχει πνευματικό θάρρος θα μπορέσει να επιβιώσει. Χωρίς πνευματικό θάρρος κάποιος είναι νεκρός αν και είναι ζωντανός. Η ώρα πλησιάζει πολύ σύντομα. Γι' αυτό θα πρέπει όλοι εσείς οι άνθρωποι να εργαστείτε και να είστε θαρραλέοι. Ο καθένας πρέπει να θεωρήσει ότι είναι ταπεινός υπηρέτης αυτού του κόσμου.
Σάστριτζι: Πρέπει να γίνουμε χωρίς εγώ.
Μπάμπατζι: Θα ειπωθούν περισσότερα στην επόμενη συγκέντρωση.
Σάστριτζι: Σήμερα λήγει το Ντάρμπαρ και όλοι οι άγιοι και οι ρίσις που έχουν έρθει εδώ (με πνευματικά σώματα) για να παρευρεθούν σ' αυτό, αποχωρούν.

ΤΖΕΪ ΜΑΧΑΜΑΓΙΑ ΚΙ ΤΖΕΪ

4 Απριλίου, 1982
Ο Σάστριτζι, μιλώντας παρουσία του Μπάμπατζι, επαναλαμβάνει όσα του υπαγορεύει ο Μπάμπατζι να πει:
"Με τη χάρη του Υπέρτατου, απόλυτου Θεού (Μπράχμαν), ο Σρί 1008 Μπαγκαβάν Άσουτος (Εκείνος που εύκολα ικανοποιείται), ο Άβανταρντανι (Εκείνος που δίνει σε αφθονία), ο Σρί Κάσιβισβανατ (ο Συμπαντικός Θεός που ζει στο Μπενάρες), ο Καϊλάσγκουχαμπιχαρι (Εκείνος που ζει στην σπηλιά του Καϊλάς) ο Μαχάμουνιντρα (ο μεγάλος σοφός), ο Σρι Χεϊρακάν Μπιχάρι (Εκείνος που απολαμβάνει το Χεϊρακάν), στην όμορφη αυλή των Ιμαλαΐων, το στέμμα της Ινδίας, στο ιερό κέντρο προσκυνήματος, Χεϊρακάν Βίσβα Μαχάνταμ, αυτή η
συνέλευση ή συγκέντρωση των Σιχ έχει σημειώσει επιτυχία. Η
συνέλευση αυτή έχει γίνει για το καλό του σύμπαντος και προς
όφελος ολόκληρου του κόσμου.
Έχουν καταφθάσει εδώ από μακρινούς τόπους σημαντικοί άνθρωποι - Γκουρού Μπάκτας - ανάμεσα στους Σιχ. Κατά τη διάρκεια αυτής της σπουδαίας πνευματικής συγκέντρωσης ανήμερα αυτής της ιερής μέρας του Βαϊσάκτι, η συνεχής απαγγελία των ιερών Γκουρού Γκράντ Σαχίμπ (ιερών γραφών των Σιχ) ολοκληρώθηκε μέσα σε 48 ώρες, με όλες τις ιεροτελεστίες και τελετουργίες αυτής της λατρείας.
Αυτό είναι ζήτημα χαράς και είμαστε όλοι τυχεροί που είχαμε τη
δυνατότητα να παρευρεθούμε σ' αυτή τη συνέλευση και να κάνουμε αυτή την περίοδο της ζωής μας τόσο επιτυχή. Οι ιερές λέξεις, γεμάτες νέκταρ, που βγαίνουν από τα στόματα των αληθινών Γκουρού κραδαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά όταν η είδηση αυτή έφτασε στο Σάκ Κάντ (την αληθινή Αιώνια Κατοικία), τότε φάνηκε σαν να είχαν έρθει εδώ όλοι οι Γκουρού για ν' ακούσουν την απαγγελία αυτού του ιερού βιβλίου. Ο Γκουρού Γκοβίντ Σίνγκτζι επίσης κάθεται και ακούει. Μέσα απ' όλους τους πόρους των σωμάτων τους, ευλογίες διαχέονται προς όλα τα όντα.
Η προσπάθεια αυτή έγινε προς όφελος του κόσμου. Οι ιερές λέξεις στις Γκουρού Γράντ Σαχίμπ είναι μεγάλα μάντρα. Εκτελώντας ορθά την τελετουργία και την απαγγελία αυτών των μάντρα, ένα ον αποκτά ορθότητα, πλούτη, ευχαρίστηση, σωτηρία και εκπλήρωση όλων των άλλων επιθυμιών κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η ψυχή αρχίζει να κολυμπά στα κύματα της ευδαιμονίας και ο βάλτος του κόσμου χάνεται από τα μάτια.
Η αληθινή ευχή του Σρι Μαχαπραμπούτζι (Μπάμπατζι) είναι η
θρησκεία των Σιχ, που παραδειγματίζει τους αληθινούς Γκουρού Μπάκτας να ευδοκιμήσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Γκουρού Γκράντ Σαχίμπ είναι μια ιερή Ινδική λατρευτική γραφή, μέσα στην οποία δίνεται η ουσία όλων των Βέδας και των άλλων γραφών. Έχοντας δοκιμάσει τη γλυκύτητα των δικών τους εμπειριών, οι μεγάλοι Γκουρούντεβς έγραψαν γι' αυτές τις εμπειρίες προς όφελος του κόσμου και τις διατήρησαν σαν εύρημα θησαυρού για τις επόμενες γενιές.
Αν πρόκειται να σώσουμε την ανθρωπότητα από την προσκόλληση, το εγώ, τις αυταπάτες και άλλα κακά, τότε πρέπει να αποκτήσουμε γνώση από το ιερό Σιχ Ντάρμα (θρησκεία). Όλες οι θεϊκές ιδιότητες, όπως είναι ο πατριωτισμός, η πνευματικότητα, η γνώση, η μη προσκόλληση, κ.τ.λ., αποτυπώνονται με τέλειο τρόπο σ' αυτό το Σιχ Ντάρμα.
Και τι δεν μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος όταν παραδίνεται στον Γκουρού του; Ο Σρί Μαχαπραμπούτζι διατηρεί την ιερή σκέψη ότι η επανάσταση πρέπει να γίνει ειρηνικά. Όσο δεν μπορούμε να επαναστατήσουμε εναντίον των κακών ιδιοτήτων μέσα στην καρδιά μας και το νου μας, δε θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας στη ζωή. Ο Σρί Μαχαπραμπούτζι θέλει να απομακρυνθούν και να αποβληθούν όλα τα στοιχεία που αποδυναμώνουν τη θρησκεία.
Πρέπει να έχουμε μεγάλη πίστη και αγάπη για τη θρησκεία μας.
Οι Μεγάλοι Γκουρού με καλοσύνη ξεκίνησαν αυτήν τη λατρεία σαν την ουσία όλων των θρησκειών. Πραγματοποιείται μια συνέλευση αυτής της μεγάλης λατρείας εδώ για πολλές μέρες. Ο Σρί Μαχαπραμπούτζι εκφράζει τις καλές Του ευχές και δίνει τις ευλογίες Του στους οπαδούς όλων των θρησκειών. Συνεργαστείτε με τη θρησκεία των Σιχ και προχωρήστε με ορθότητα. Αυτόν που αγαπά ο Θεός είναι θριαμβευτής σε όλες τις σφαίρες της ζωής.
Δόξα στον ιερό Δρόμο του Γκουρού! Δόξα στη Νίκη του Γκουρού"!

ΤΖΕΪ ΜΑΧΑΜΑΓΙΑ ΚΙ ΤΖΕΪ

5 Απριλίου, 1982
"Όλοι όσοι έρχονται εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούν ώστε να εκτελέσουν οποιαδήποτε εργασία. Στην Εποχή αυτή, η εργασία σας εξαγνίζει και είναι η καλύτερη πνευματική άσκηση (σαντάνα). Ο
Κύριος Κρίσνα έχει πει στη Γκιτά ότι ο άνθρωπος πρέπει να εργάζεται μέχρι την τελευταία του πνοή. Η εργασία είναι τόσο καλή που προλαμβάνει τις ασθένειες και σας χαρίζει νοητική ηρεμία. Η εργασία είναι τόσο καλή που ανακουφίζει τον άνθρωπο από κάθε αδιαθεσία".

6 Απριλίου, 1982
"Θέλω να κάνω τους ανθρώπους που έχουν έρθει εδώ αληθινούς πολίτες. Δεν επιθυμώ αυτή τη μη-βία. Οι άνθρωποι κηρύττουν τη μη βία, αλλά, αντ' αυτού, κάνουν το αίμα τους νερό. Θέλω να αφυπνίσω την αίσθηση της αληθινής ανθρωπιάς. Αποκτάτε αυτό το σώμα με μεγάλη δυσκολία. Θέλω θαρραλέους και γενναίους ανθρώπους. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει μεγάλο θάρρος.
Θέλω να σας διδάξω τη Κάρμα γιόγκα. Στην Γκιτά, ο Κύριος Κρίσνα έδωσε μεγάλη σημασία στο κάρμα. Κι άλλοι άγιοι στο παρελθόν έχουν κηρύξει το Κάρμα. Ο δρόμος του Κάρμα είναι ο ύψιστος. Αυτό έχει κηρυχθεί απ' όλους τους ρίσις. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει όλοι να εργαστούμε. Στον ελεύθερο χρόνο, πρέπει να κάνουμε μπάτζαν (διαλογισμό, τζάπα, τραγούδι).
Ο παγκόσμιος πόλεμος πρόκειται να ξεκινήσει και θέλω να αφυπνίσω την ανθρωπότητα.
Όλοι όσοι έρθουν σ' αυτό το άσραμ θα πρέπει να τηρούν τους
κανόνες και να βοηθούν να διατηρείται η ειρήνη και η τάξη εδώ. Αυτές τις μέρες θα πρέπει να συνεχίσετε να διατηρείτε την ειρήνη και την πειθαρχία, όπως κάνατε και πριν.
Μάθετε να μιλάτε λιγότερο και να εργάζεστε περισσότερο. Αυτό εδώ είναι το πεδίο της πνευματικής άσκησης. Το Κάρμα είναι ο ύψιστος δρόμος για την τελειότητα. Είναι σπουδαίο πράγμα να πάρεις ένα ανθρώπινο σώμα. Όποιος έρχεται στη γη πρέπει να εργάζεται. Στην Γκιτά, αναφέρεται ότι η εργασία είναι η ύψιστη μορφή σαντάνα. Όλοι πρέπει να εργάζονται. Ο οκνηρός άνθρωπος, ακόμα κι αν ζει, είναι νεκρός. Όλοι όσοι έχουν γεννηθεί, πρέπει να εργαστούν για να γίνουν επιτυχημένοι.
Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω είναι να απομακρύνω την αδράνεια από τον κόσμο. Θέλω να δείξω σε όλη την ανθρωπότητα το δρόμο για την ειρήνη και την ευτυχία. Αυτό θα είναι εφικτό, μόνο αν απομακρυνθούν τα αρνητικά στοιχεία.
Θέλω να κάνω όλους τους ανθρώπους γενναίους. Το αίμα του
ανθρώπου έχει γίνει σαν νερό (Εδώ ο Μπάμπατζι λέγεται ότι υπενθύμισε μια Ινδική παροιμία για εκείνους οι οποίοι δεν αντιτίθενται όταν συμβαίνει το κακό. Κάποιος πρέπει να είναι δυνατός και να προστατεύει την ορθότητα).
Γίνονται τόσες φρικαλεότητες και οι άνθρωποι τις αφήνουν να συμβούν στο όνομα της μη-βίας. Η μη-βία δεν έχει αυτό το σκοπό. Δε θέλω οι άνθρωποι να είναι τυφλοί όταν έχουν δύο μάτια στο κεφάλι τους. Το έχω πει αυτό επανειλημμένως. Να είστε θαρραλέοι και να εργάζεστε σκληρά. Κρατήστε αυτή τη σκέψη. Πάνω από το μισό μου έργο έχει γίνει. Μπορεί να αναρωτιέστε πώς κάνω τα πάντα, ενώ κάθομαι εδώ στο Χεϊρακάν. Από δω μπορώ να αλλάξω τις καρδιές των ανθρώπων σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Μετά απ' αυτό, θα γίνει μια άλλη συνέλευση και θα σας ειπωθούν πάλι πράγματα για το παρελθόν και το μέλλον.
Δεν θέλω χιλιάδες και εκατομμύρια ανθρώπων να είναι οπαδοί μου. Ένας είναι αρκετός. Ένα τέλειο ον αρκεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Ο Ράμ, ο Κρίσνα και ο Χριστός δεν ήταν πολλοί, παρά μόνο ένας.
Υπήρξε μόνο ένας Ράμα, μόνο ένας Κρίσνα και μόνο ένας Χριστός κι εκείνοι άλλαξαν τον κόσμο. Ο Βούδας ήταν επίσης ένας και άλλαξε τον κόσμο. Σας λέω αυτά τα πράγματα για να μη σκεφτόσαστε ότι μετράει η ποσότητα. Μια σπίθα από το φως επαρκεί για να φωτίσει το σύμπαν.
Ξανά και ξανά, επαναλαμβάνω αυτά τα πράγματα για να γίνετε
θαρραλέοι, εργατικοί και για να αντιμετωπίσετε τη ζωή όπως έρχεται μέρα με τη μέρα.
Τώρα όλοι αισθάνονται ανασφάλεια. Θέλω να υψώσω το ηθικό του ανθρώπου τόσο ψηλά που ακόμα και άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, όπως είναι το λιοντάρι και η κατσίκα, να μπορέσουν να ζήσουν μαζί χωρίς ζήλια και μίσος - μόνο με αγάπη".
"Άναψε το Φως μέσα σου, και μετά άναψέ το μέσα στους άλλους - ένα, προς ένα. Όπως όταν η λάμπα καίει καταναλώνει λάδι, έτσι και αυτό το Φως θα καταναλώσει την αδράνεια, την τεμπελιά και την απληστία".
"Το καθήκον σας είναι να διαδώσετε το μήνυμά μου και να φέρετε τους ανθρώπους στο επίπεδο της ανθρωπιάς, αντί να παραμένουν στο επίπεδο του ζώου.
Νομίζετε ότι η αφοσίωση είναι διασκεδαστική. Μια μέρα θα πρέπει να πηδήξετε στις φλόγες και το νερό της ζωής χωρίς να φοβάστε τη ζωή ή το θάνατο. Τότε θα μπορέσετε να κάνετε πρόοδο. Όταν έρθει η ώρα, θα πρέπει να περάσετε μέσα από τη φωτιά και το νερό.
Μόνο ο γενναίος άνθρωπος μπορεί να επιζήσει αυτή την περίοδο. Όπως μεταδίδουμε το φως ανάβοντας το ένα κερί με ένα άλλο σ' όλο το δωμάτιο, έτσι πρέπει να μεταδώσουμε την αγάπη από καρδιά σε καρδιά.
Πρέπει να περπατάτε πάνω στην Ατραπό της Αλήθειας και να
δώσετε τις σωστές διδασκαλίες και οδηγίες στον κόσμο. Όλοι πρέπει να περπατούν στην Ατραπό της Αλήθειας και να διδάσκουν την οικογένεια, τους φίλους, τους πάντες".

ΜΠΟΛΕ ΜΠΑΜΠΑ ΚΙ ΤΖΕΪ
ΤΖΕΪ ΜΑΧΑΜΑΓΙΑ ΚΙ ΤΖΕΪ

Peace, Love, Harmony