Friday, 22 June 2012

Οι διδασκαλίες του Μπάμπατζι - ΙIΙ


Οι διδασκαλίες του Μπάμπατζι - ΙIΙ
(Αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο)

24 Δεκεμβρίου, 1981
Ο Σάστριτζι μιλά εκ μέρους του Μπάμπατζι

ΜΠΟΛΕ ΜΠΑΜΠΑ ΚΙ ΤΖΕΪ

"Το μήνυμα σε όλους σας είναι ότι το πιο σημαντικό πράγμα στονκόσμο είναι ο ανθρωπισμός ή η ανθρωπιά. Γι' αυτήν, πρέπει να θυσιάσουμε κάθε προσωπική μας άνεση. Μην σκέφτεστε τον εαυτό σας ή την άνεσή σας, αλλά να σκέφτεστε τους άλλους. Αυτή είναι η μεγάλη ανθρωπιστική αρχή.
Σε κάθε πόλη υπάρχει πάντα ένα κεντρικό μέρος. Όλοι οι δρόμοι προς ή από την πόλη οδηγούν σ' αυτό το κεντρικό μέρος. Παρομοίως, όλες οι θρησκείες οδηγούν σε ένα σημείο, κι αυτό είναι ο ίδιος ο Θεός. Επομένως, ακολουθώντας οποιαδήποτε θρησκεία, θα φτάσετε τελικά στο Θεό.
Στο παρελθόν, η ανθρωπότητα και ο ανθρωπισμός πάντα
αντιμετώπιζαν προβλήματα. Σήμερα έχει παρουσιαστεί η ίδια
κατάσταση. Γι' αυτό το λόγο, ο ίδιος ο Θεός έχει έρθει για να σας δώσει αυτό το μήνυμα ανθρωπισμού και να σας προστατέψει μέσω ενός μάντρα που είναι το συμπαντικό μάντρα 'Ομ Ναμά Σιβάι', το οποίο έχει διαδοθεί τώρα σε όλο τον κόσμο.
Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο εργοστάσια
στρατιωτικών εξοπλισμών που παράγονται και αποθηκεύονται για να καταστρέψουν την ανθρωπότητα ή για να της προκαλέσουν ζημιά. Παρομοίως, Βίσβα Μαχάνταμ του Μπαγκαβάν Χεϊρακάν (Μπάμπατζι) είναι ένα μεγάλο εργοστάσιο που έχει παράγει μόνο ένα στοιχείο, κι αυτό είναι το Ομ Ναμά Σιβάι. Η ενέργεια του Ομ Ναμά Σιβάι θα καταστρέψει όλες τις αντικρουόμενες ενέργειες των ατομικών βομβών και υδρογόνου και θα σας προστατεύσει.
Υπάρχουν αποδείξεις στις Γραφές ότι ο μεγάλος ρίσι Γκαοτάμα ήταν εκείνος που δημιούργησε την ατομική ενέργεια και είχε πει με σαφήνεια ότι το μόνο που μπορεί να κατανικήσει την ατομική ενέργεια ή την ενέργεια υδρογόνου είναι το μάντρα Ομ Ναμά Σιβάι.
Σήμερα, έχετε έρθει όλοι από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ. Επιπλέον, σας συγχαίρουμε που ήρθατε και λάβατε την ευλογία του Μπαγκαβάν Χεϊρακάν. Επίσης, στο μέλλον, θα πρέπει να έρχεστε εδώ σε μεγάλους αριθμούς ώστε ο κόσμος να δεχτεί το Σάναταν Ντάρμα και το μάντρα Ομ Ναμά Σιβάι που είναι η αρχή του Σάναταν Ντάρμα".

ΜΠΟΛΕ ΜΠΑΜΠΑ ΚΙ ΤΖΕΪ

25 Δεκεμβρίου, 1981
Ο Σάστριτζι μιλά εκ μέρους του Μπάμπατζι

"Από την εποχή της δημιουργίας της γης, ο Θεός πάντα έρχεται να δει και να προστατεύσει το συμπαντικό του Κήπο. Έτσι, εμφανίζεται κατά καιρούς για να ξεριζώσει τα ζιζάνια και να καθοδηγήσει τους πιστούς και όλους τους καλούς ανθρώπους στη σωστή κατεύθυνση.
Στην παρούσα στιγμή, ο ίδιος ο Θεός εκδηλώθηκε σε αυτό το κόσμο για να δει τον κήπο της ανθρωπότητας. Οι Βέδες και οι Ουπανισάδες επανειλημμένως έχουν πει ότι ο Κύριος Σίβα είναι ο μόνος Θεός. Είναι ο Δημιουργός, ο Καταστροφέας και ο Προστάτης του σύμπαντος.
Αυτό έχει παρατηρηθεί από όλους από τότε που ενσαρκώθηκε ο Θεός σε ανθρώπινη μορφή.
Πρωτίστως, θα σας πω ότι το μέλλον που έχει προβλεφθεί για την Ινδία έχει ήδη εκπληρωθεί. Η Ινδία τώρα έχει γίνει αυτάρκης στα σιτηρά και την τροφή. Πέραν τούτου, ο Μπάμπατζι έχει ξεκινήσει πολλά κοινωνικά έργα - δωρεάν διανομή τροφής και ρουχισμού, δωρεάν θεραπευτήρια, σχολεία και ναούς. Κατευθύνει τους πιστούς στη σωστή κατεύθυνση για να συνειδητοποιήσουν την ενότητα με το Θεό, ενώ Εκείνος τους προστατεύει. Έχει μιλήσει για την επικείμενη
συμφορά και καταστροφή και πώς να σωθεί κανείς απ' αυτά που πλησιάζουν γρήγορα.
Πριν την παρούσα εμφάνιση του Θεού σε ανθρώπινη μορφή ως Μπάμπατζι, όλοι γνώριζαν ότι η Ινδία λιμοκτονούσε. Η ινδική κυβέρνηση ζητούσε, ακόμη κι ικέτευε για τροφή από όλες τις χώρες και γίνονταν πολλές εισαγωγές τροφής. Από τότε που εμφανίστηκε, ο Μπάμπατζι έχει τελέσει 147 γιάγκνας (ιερές τελετές της φωτιάς) σε πολλές περιοχές της Ινδίας και αυτό έχει ευλογήσει τη χώρα αυτή και τον κόσμο ολόκληρο.
Ανάμεσα στις διαφορετικές μορφές του Μπράχμα, Βίσνου και Μαχές, που έχουν εμφανιστεί, ο Μπάμπατζι είναι τώρα εδώ σε ανθρώπινη μορφή μαζί μας. Είναι μεγάλη μας τύχη να βλέπουμε το Θεό σε ανθρώπινη μορφή και να απολαμβάνουμε όσα μας δίνει. Μας διδάσκει την Αλήθεια, την Απλότητα και την Αγάπη και πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας, πώς να αγαπάμε και πώς να
μοιραζόμαστε την τροφή μας και όλα τα πράγματα μεταξύ μας.
Όποτε ενσαρκώνεται ο Θεός σε ανθρώπινη μορφή, βλέπουμε ότι δεν τίθεται το ζήτημα της κάστας και του θρησκεύματος. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γκουρού και οι άγιοι έχουν ξεκινήσει τη δική τους θρησκεία και επομένως έχουν δημιουργήσει χωριστές κατευθύνσεις σκέψης και χωριστές αιρέσεις. Δεν έχει υπάρξει καμία ενότητα ανάμεσα σ' αυτές τις ομάδες. Όλοι ζηλεύουν o ένας τον άλλο. Τώρα ο Μπαγκαβάν έχει ενοποιήσει όλες τις θρησκείες. Αυτό στεγάζει την κάθε κάστα και θρησκευτική πίστη, σαν μια οικογένεια. Όλες οι θρησκείες ενσωματώνονται μέσα σ' αυτή την αρχή της Αλήθειας, της Απλότητας και της Αγάπης. Άνθρωποι όλων των πίστεων και των θρησκειών έρχονται στα λώτινα πόδια Του. Από κάθε γωνία της γης, οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να ζήσουν και να εργαστούν σαν μια οικογένεια. Αυτή είναι η τελική απόδειξη αυτού που Εκείνος ξεκίνησε.
Αυτή είναι η πραγματική αναγνώριση του Θεού: όποτε Εκείνος
έρχεται, ενώνει όλες τις θρησκείες του κόσμου σε μια θρησκεία.
Δηλαδή, έχει κάνει το Χεϊρακάν Σάματζ να στεγάζει Χριστιανούς, Βουδιστές, Σιχ, Ινδουιστές, κτλ. σε μία οικογένεια. Βλέπουμε ότι οι αλήθειες του Θεού υπάρχουν στον Σρι Μπάμπατζι.
Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική και ιερή, καθώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα εδώ με ένα συμπαντικό τρόπο. Στην ιστορία της ανθρωπότητας, αυτή είναι η πρώτη φορά που τα γενέθλια του Χριστού γιορτάζονται μ' αυτό τον τρόπο.
Τώρα έχουμε συγκεντρωθεί εδώ σ' ένα πολύ σημαντικό μέρος (Αυτή η ομιλία δόθηκε σε ένα σημείο σκαμμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά ενός λόφου για να δημιουργηθεί χώρος για εννέα μικρούς ναούς, ένα μεγάλο κήπο, στάβλους και σπίτια και ένα μεγάλος ανοικτός χώρος στον οποίο είχε στηθεί μια τέντα για τον εορτασμό των Χριστουγέννων).
Κάποτε υπήρχαν μόνο βαριές πέτρες και πολλοί άγριοι θάμνοι. Ο τόπος δεν μπορούσε να κατοικηθεί. Ακόμα και τα άγρια πουλιά δεν μπορούσαν να ζήσουν εδώ. Τώρα αυτά που έχουν κατασκευαστεί εδώ είναι προϊόν ανθρώπων από όλες τις γωνίες της γης. Έχουν εργαστεί σκληρά, έχουν χύσει το αίμα τους εδώ. Όλα αυτά είναι καρποί της σκληρής τους εργασίας. Έχουν κάνει αυτό το μέρος άνετο και αυτό
οφείλεται στις ευλογίες του Μπάμπατζι. Μέσω των ευλογιών του, έχουν καταφέρει να κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το μέρος άνετο, κι όμως απλό.
Ο Μπάμπατζι πάντα παρέμενε εκεί και το έργο έχει γίνει με τον ίδιο να είναι παρών, παρά τον καυτό ήλιο, τη βροχή, το κρύο και τον αέρα. Γι' αυτό θέλετε έναν τέτοιο Θεό, που συμμετέχει ο Ίδιος με τους εργάτες και που εργάστηκε μερικές φορές μόνος Του σαν εργάτης και έδειξε στους άλλους εργάτες πώς να σκάψουν, να κόψουν και να μετακινήσουν τις πέτρες. Εκείνος ο Ίδιος μας τα έχει δείξει. Τώρα έχει
έρθει η ώρα να δείξει την Ατραπό στους άλλους. Πώς να εργαστούν σκληρά και να μην κάθονται εδώ κι εκεί παίρνοντας τη θέση Του και να δίνουν εντολές, αλλά να συμμετέχουν σε όλα.
Ο Μπάμπατζι έχει ξεκινήσει όλων των ειδών τα κοινωνικά έργα, θεραπευτήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, διανομή ρούχων και τροφής στους φτωχούς. Έχει δώσει λεφτά για την αγορά αλόγων, αγελάδων, κατσικιών και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Δεν έχει αρχίσει το έργο του μόνο εδώ, αλλά αυτό επεκτείνεται σε όλη την Ινδία. Υπάρχει ένα μεγάλο άσραμ στο Βαπί, στη Γκουτζαράτ, όπου ο Μπάμπατζι ξεκίνησε ένα γαλακτοκομείο και ένα κτηνιατρείο, σχολεία και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Υπάρχουν άσραμ στο Μπιχάρ, το
Ρατζαστάν, το Μάντια Πραντές, το Άσσαμ, το Μαντουβάν
(Ματούρα), το Μπρίνταβαν, το Πάτνα, κ.α.. Παντού συνεχίζονται οι κοινωνικές Του δραστηριότητες.
Κάποτε η Πάρβατι ρώτησε τον Κύριο Σίβα, το σύζυγό της: "Έχεις κάνει καλό έργο για τους ανθρώπους όλων των εποχών, αλλά φοβάμαι για τους ανθρώπους της Κάλι Γιούγκα. Πώς θα προστατεύσουν τον εαυτό τους;" Τότε, ο Κύριος Σίβα είπε στην Πάρβατι: "Θα εμφανιστώ στην Κάλι Γιούγκα και θα δημιουργήσω μια νέα κατάσταση, ένα νέο θρησκευτικό κέντρο, ένα πολύ σημαντικό μέρος όπου θα μένω και θα εγκαταστήσω όλους τους Θεούς εκεί".
Όλοι οι ξένοι και οι επισκέπτες που έχουν έρθει εδώ είναι απόγονοι των μεγάλων ρίσις και μούνις. Πρέπει να μάθουμε απ' αυτούς, τη θυσία τους, την αφοσίωσή τους, το έργο τους που δεσμεύεται από το καθήκον τους. Θα πρέπει να αντιγράφουμε όλα αυτά τα πράγματα, πώς εκτελούν τα καθήκοντά τους, φυσικά, νοητικά και οικονομικά. Σε όλα αυτά τα πράγματα, προσφέρουν τη βοήθειά τους.
Πολλοί από τους ξένους που έχουν έρθει εδώ ήταν αναζητητές ενός μεγάλου Σάντγκουρου, (Ύψιστου Γκουρού). Πολλοί άλλοι είχαν οράματα ή όνειρα του Μπάμπατζι στις δικές τους χώρες και ήρθαν εδώ να ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Έχουν εργαστεί σκληρά και έχουν κάνει καλή δουλειά.
Ο Μπάμπατζι δεν έλκεται καθόλου, ούτε δελεάζεται από υλικά
αντικείμενα. Όλα τα ακριβά ρούχα που του φέρνουν οι οπαδοί και φορά, τα παίρνει και τα μοιράζει στους οπαδούς. Όλα όσα κάνει είναι για τη βελτίωση και το όφελος όλων. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά.
Όσον αφορά στο φαγητό, ό,τι τρώει είναι μηδαμινό. Τρώει σκέτο ρύζι, καθόλου δημητριακά και μόνο λίγα φρούτα. Αλλά μας κάνει το τραπέζι από το πρωί ως το βράδυ. Συνεχίζει να μας ταΐζει ασταμάτητα. Οτιδήποτε φτάνει σ' Αυτόν, δεν το αποθηκεύει ποτέ.
Αυτό μπορείτε να το δείτε, και αυτό είναι μέρος της πραγματικότητας της θεϊκής Του ποιότητας. Είμαστε ανίκανοι να καταλάβουμε τα θεϊκά λίλα του Μπάμπατζι. Ως άνθρωποι, δεν μπορούμε να Τον κατανοήσουμε. Έχει έρθει να μας δώσει, αλλά εμείς δεν είμαστε σε θέση να λάβουμε. Πρέπει πρώτα να γίνουμε ικανοί να λάβουμε, και μετά μπορούμε να καθίσουμε δίπλα Του και να Τον κατανοήσουμε.

Από τότε που παρουσιάστηκε, έχει ξεκινήσει τις πιο σημαντικές ενέργειες.
Πρώτον, την γιάγκνα (ιερή τελετή φωτιάς), δεύτερον, την
απαγγελία του Ομ Ναμά Σιβάι. Τρίτον, το Σάναταν Ντάρμα, το οποίο είναι η θρησκεία που εμφανίστηκε με τη δημιουργία του Σύμπαντος. Την έχει επαναφέρει και μας διδάσκει πώς να την τηρούμε. Τέταρτον, πάντα μοιράζει ρούχα σ' αυτούς που τα έχουν ανάγκη και φάρμακα στους ασθενείς.
Βλέπουμε ότι ο Θεός, σε ανθρώπινη μορφή, από την αρχή του χρόνου της δημιουργίας ως την Κάλι Γιούγκα, εμφανίζεται σ' αυτό το σύμπαν για το όφελος της ανθρωπότητας. Αυτός δεν είναι ένας νέος Θεός.
Είναι ο Ύψιστος Θεός και το θεϊκό Του λίλα που Αυτός εμφανίζει από καιρό σε καιρό, όταν το απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες. Ο Θεός πάντα αναγεννούσε όλα τα δημιουργήματα και τις δραστηριότητες του σύμπαντος.
Ο Θεός τώρα ευλογεί τον κάθε πιστό στην ιερή περίσταση των
Χριστουγέννων. Όλες οι επιθυμίες σας θα εκπληρωθούν και θα πρέπει να δεχτείτε από τα βάθη της καρδιάς σας όλα τα πρασάντ (ευλογημένα δώρα του Θεού) και τις γιρλάντες που έχει δώσει, και συνεχίστε να απαγγέλλετε το Ομ Ναμά Σιβάι όσο περισσότερο μπορείτε.
Ο ίδιος ο Θεός λέει ότι η δράση είναι το πραγματικό καθήκον. Εκείνος που ζει ως οκνηρός άνθρωπος είναι ένας νεκρός άνθρωπος. Δεν συμπαθεί τέτοιους ανθρώπους. Λέει ότι κάποιος θα πρέπει να δεσμεύεται στο καθήκον του, θα πρέπει να είναι δραστήριος, θα πρέπει να εργάζεται σκληρά στη ζωή του και τότε θα αποκτήσει την επιτυχία. Ο Θεός λέει ότι η εργασία είναι λατρεία. Αυτή είναι η Κάρμα Γιούγκα (η Εποχή της Εργασίας). Μόνο εκείνος που δρα θεωρείται ζωντανός. Χωρίς δράση, κάποιος είναι σα νεκρός.
Το άτομο που δεν κάνει κάποιο είδος εποικοδομητικής εργασίας είναι σαν νεκρός άνθρωπος. Ένα νέο βασίλειο πλησιάζει σύντομα. Όταν το νέο βασίλειο εγκαθιδρυθεί, μόνο εκείνος που κάνει κάρμα, (δηλαδή εργάζεται), θα επιβιώσει.
Ενώ εργάζεστε, θα πρέπει πάντα να απαγγέλλετε το μάντρα που προτιμάτε. Θα πρέπει πάντα να απαγγέλλετε το μάντρα.
Η επικείμενη καταστροφή θα λάβει χώρα με τέτοιον τρόπο που μόνο εκείνος που κάνει κάποιο κάρμα, κάποια εργασία, θα επιβιώσει. Δεν θα πρέπει να χάσει κανείς το θάρρος του. Πρέπει να είναι κανείς πάντοτε πολυάσχολος, να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη κάνει.
Κάποιος θα μπορούσε να αντιδράσει λέγοντας ότι, αφού θα έρθει η καταστροφή, γιατί να εργάζομαι; Γιατί να κάνω κάρμα; Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να εργάζεται ως την τελευταία του πνοή. Η αδράνεια θα πρέπει πάντα να αποφεύγεται.
Ο Μπάμπατζι συμπαθεί τα ανθρώπινα όντα. Η εργασία με
ανθρωπιστικά κίνητρα θα πρέπει να γίνει απ' όλους μας.
Ο Μπάμπατζι θέλει το καλό των ανθρώπων. Το άτομο που το τηρεί αυτό και που πάντα διατηρεί τους ανθρωπιστικούς κανόνες στο νου του θα αγαπηθεί απ' όλους και θα επιβιώσει μέσα απ' όλη αυτή την καταστροφή και θα παραμείνει ευτυχισμένος. Θα πρέπει κανείς να προσπαθεί να φέρει αυτές τις ανθρωπιστικές ιδέες σε όλους όσους δεν τις έχουν.
Τι εννοούμε με την αναφορά σε ανθρωπιστικούς κανόνες και στην ανθρωπότητα; Ο Μπάμπατζι λέει ότι δεν θα πρέπει να τρέφει κανείς μίσος για τον άλλον. Θα πρέπει να προσπαθεί να μην απογοητεύει τους άλλους ανθρώπους. Θα πρέπει να προσπαθεί να τους βοηθά. Θα πρέπει να προσπαθεί να αγαπά τους πάντες.
Σ' αυτό το νέο βασίλειο, όλοι θα πρέπει να πράττουν το καλό. Ο Μπάμπατζι προσδοκά αυτό απ' όλους σας. Και θα πρέπει να προσπαθήσετε να το διαδώσετε στους άλλους, σ' αυτούς που δεν είναι εδώ. Διδάξτε το στους άλλους, όχι μόνο σ' αυτούς γύρω σας, αλλά και σε άλλες χώρες, σ' ολόκληρο τον κόσμο, όπου κι αν πηγαίνετε, θα πρέπει να το βάλετε σε εφαρμογή.
Ο Μπάμπατζι σας ευχαριστεί όλους σας που είχατε το θάρρος να έρθετε εδώ και να κάνετε όλη αυτή την εργασία. Σας ευχαριστεί όλους γι' αυτό".


Peace, Love, Harmony