Sunday, 12 February 2012

Απανθίσματα από λόγια του Μπάμπατζι


Αν εργάζεστε κι αν είστε άξιοι, θα σας δείξω μια ελευθερία μεγαλύτερη απ’ οτιδήποτε έχετε φανταστεί».

 

Αν είσαστε γαλήνιοι, είμαι γαλήνιος. Αν είσαστε σε δυσχέρεια, είμαι σε δυσχέρεια. Αν έχετε προβλήματα, έχω προβλήματα.

 

Να αναζητείτε την αρμονία σε όλα όσα κάνετε. Είμαι η αρμονία

Μη φοβάστε το θάνατο, ούτε τη θύελλα του νερού και της φωτιάς. Η ίδια η ζωή είναι νερό και φωτιά. Μην προσπαθείτε να τη σταματήσετε, αντίθετα γίνετε σαν λιοντάρια».

Μην τρέφετε καμία ιδέα διαχωρισμού ταυτοτήτων, αποβάλλετε το αίσθημα της χωριστικότητας. Υπηρετείστε τους ανθρώπους με το νου, το σώμα, και τον πλούτο.

Το μήνυμα σε όλους σας είναι ότι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι ο ανθρωπισμός ή η ανθρωπιά. Γι’ αυτήν, πρέπει να θυσιάσουμε κάθε προσωπική μας άνεση. Μην σκέφτεστε τον εαυτό σας ή την άνεσή σας, αλλά να σκέφτεστε τους άλλους. Αυτή είναι η μεγάλη ανθρωπιστική αρχή.

Στα μάτια του Θεού, κανένας δεν είναι μικρός ή μεγάλος. Η συνειδητότητα μέσα σε κάθε καρδιά είναι η αντανάκλασή Του

Όσο δεν μπορούμε να επαναστατήσουμε εναντίον των κακών ιδιοτήτων μέσα στην καρδιά μας και το νου μας, δε θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας στη ζωή

«Άναψε το Φως μέσα σου, και μετά άναψέ το μέσα στους άλλους – ένα, προς ένα. Όπως η λάμπα καίει όταν καταναλώνει λάδι, έτσι και αυτό το Φως θα καταναλώσει την αδράνεια, την τεμπελιά και την απληστία».

Μάθετε να μιλάτε λιγότερο και να εργάζεστε περισσότερο. Αυτό εδώ είναι το πεδίο της πνευματικής άσκησης. Το Κάρμα είναι ο ανώτερος δρόμος για την τελειότητα. Είναι σπουδαίο πράγμα να πάρεις ένα ανθρώπινο σώμα. Όποιος έρχεται στη γη πρέπει να εργάζεται. Στην Γκιτά, αναφέρεται ότι η εργασία είναι η ανώτερη μορφή σαντάνα. Όλοι πρέπει να εργάζονται. Ο οκνηρός άνθρωπος, ακόμα κι αν ζει, είναι νεκρός. Όλοι όσοι έχουν γεννηθεί, πρέπει να εργαστούν για να γίνουν επιτυχείς.

Δεν διακρίνω κάστες και φυλές. Βλέπω μόνο μια ανθρωπότητα

Δίνω έμφαση στην εργασία – Κάρμα γιόγκα. Το αληθινό μπάτζαν είναι η εργασία. Ο οκνηρός άνθρωπος μοιάζει με πτώμα. Πρέπει να εργάζεστε.


Εργαζόμενος σκληρά, ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει την ειρήνη μέσα του και στον κόσμο γύρω του. Αν όλοι εργάζονται σκληρά και με αγάπη, θα υπάρξει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Οι καιροί θ’ αλλάξουν, για αυτό πρέπει να αποφασίσετε μέσα από την καρδιά σας να είστε εργατικοί και θαρραλέοι. Εκείνοι που είναι δυνατοί σαν το σίδερο, έχουν τις προδιαγραφές να ακμάσουν. Το να γίνεις δυνατός, δε σημαίνει να γίνεις σκληρός και άκαρδος. Το να γίνεις δυνατός σημαίνει να υπερβείς σταδιακά την ευχαρίστηση και τον πόνο, τη ζέστη και το κρύο.

Η δημιουργία είναι απέραντη και υπάρχουν πολλά δόγματα. Μείνετε σταθεροί σε μια αρχή – αυτή της αλήθειας, της απλότητας και της αγάπης. Ζήστε μέσα στην αλήθεια, την απλότητα και την αγάπη και εφαρμόστε την Κάρμα γιόγκα.

Θέλω έναν κόσμο με γενναίους και θαρραλέους ανθρώπους. Πράγματι, όσοι εργάζονται σκληρά και είναι αγνωστικοί είναι πιο καλοδεχούμενοι για κάποιο καιρό από τους τεμπέληδες πνευματικούς υποκριτές.

Δε θέλω οκνηρούς ανθρώπους. Το τζάπα δεν αντικαθιστά το κάρμα. Το τζάπα και η εργασία πηγαίνουν μαζί.

Δε θέλω η τζάπα να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την οκνηρία. Κάντε τζάπα με την εργασία σας και απελευθερωθείτε. Δε θέλω το όνομα του Θεού να είναι σαν το στάσιμο, λασπώδες νερό, αλλά σαν το καθαρό, τρεχούμενο νερό. Εργαστείτε και γίνετε Φως. Επαναλάβετε το όνομα του Θεού. Με ένα συγκεντρωμένο νου, επαναλάβετε πάντα το όνομα του Θεού.


«Όπως μεταδίδουμε το φως ανάβοντας το ένα κερί με ένα άλλο σ’ όλο το δωμάτιο, έτσι πρέπει να μεταδώσουμε την αγάπη από καρδιά σε καρδιά».Peace  love  harmony